Föredrag om trädgårdsmyllret vinter-vår 2019

Blåklocksbi hona från den blommande gräsmattan på Linnés Hammarby

Uppdaterad den 19 december.
Jag visar bilder ur boken Trädgårdsmyller och berättar om humlor, solitärbin, nyckelpigor och alla andra nyttiga insekter som hjälper oss med pollinering och biologisk bekämpning. Vi går igenom de viktigaste beståndsdelarna i en mångfaldsträdgård: perenner, frukt- och bär, blommande gräsmattor och vilda hörn. Det blir konkreta förslag på växter, sorter och odlingsmetoder samt något om att bygga insektshotell. Boken Trädgårdsmyller kan du provläsa här.
Ibland handlar föreläsningarna om något annat, men alltid om att odla med ekologiska metoder och att bjuda in naturen i trädgården.

Jag är hortonom och har arbetat med yrkesmässig trädgårdsodling i 30 år. Jag medverkar regelbundet i Hemträdgården och några andra trädgårdstidningar, håller föredrag och leder trädgårdsvandringar, ofta med insekter som tema. Jag experimenterar med fröblandningar och skötselmetoder för ängar, blommande gräsmattor och blommande gröngödsling.
Mer information om föredragen hittar du på respektive arrangörs webbsida när det närmar sig.
2019
Lördag den 9 februari. Trädgårdsmässa Norrtälje bibliotek kl 11-15. Odla dina egna superbär!
Torsdag och lördag den 21 och 23 mars. Trädgårdsmässan Älvsjö.
Scen Ätbart – torsdag 21 mars, kl 10.00 Mer frukt och bär med vilda bin!
Scen Botanisera – lördag 23 mars, kl 16.30 Den blommande gräsmattan – ett paradis för vilda bin. 
Onsdagen den 27 mars Sigtuna, kl 18.30. Vattenbevarande odling och torktåliga växter för klimatförändringar, Sigtuna trädgårdsförening. Icke medlemmar betalar 50 kr. Obligatorisk anmälan till sigtunatradgardsforening@gmail.com senast 1 vecka innan.
Tisdagen den 9 april Uppsala. Trädgårdsmyller, Linnés vänner
Torsdagen den 11 april 2019 Västerås. Trädgårdsmyller, Västerås Trädgårdssällskap och Västerås bibliotek. https://www.bibliotek.vasteras.se/web/arena/evenemang
Söndagen den 14 april Göteborgs botaniska trädgård. Trädgårdsmyller – skapa en insektsträdgård. Christina Winter föreläser och därefter start för Naturskyddsföreningens kampanj Operation Rädda bina. Invigning av ängsyta. https://www.facebook.com/events/585393398596621/?active_tab=about
Söndagen den 28 april Surahammar. Trädgårdsmyller, Entomologiska föreningen i Dalarna och Västmanland, årsmöte. https://sites.google.com/site/efidov/nyheter-2/kallelsetillaarsmoete28april2019
Onsdagen den 8 maj Norrköping. Trädgårdsmyller. https://www.handelstradgarden.se/
Onsdagen den 6 november Norrtälje. Trädgårdsmyller. Norrtälje trädgårdsförening.
Välkomna!

Du gillar kanske också...