Föredrag om trädgårdsmyllret höst-vinter 2018-2019

Blåklocksbi hona från den blommande gräsmattan på Linnés Hammarby

Jag visar bilder ur boken Trädgårdsmyller och berättar om humlor, solitärbin, nyckelpigor och alla andra nyttiga insekter som hjälper oss med pollinering och biologisk bekämpning. Vi går igenom de viktigaste beståndsdelarna i en mångfaldsträdgård: perenner, frukt- och bär, blommande gräsmattor och vilda hörn. Det blir konkreta förslag på växter, sorter och odlingsmetoder samt något om att bygga insektshotell. Boken Trädgårdsmyller kan du provläsa här.

Jag är hortonom och har arbetat med yrkesmässig trädgårdsodling i 30 år. Jag medverkar regelbundet i Hemträdgården och några andra trädgårdstidningar, håller föredrag och leder trädgårdsvandringar, ofta med insekter som tema. Jag experimenterar med fröblandningar och skötselmetoder för ängar, blommande gräsmattor och blommande gröngödsling.
Mer information om föredragen hittar du på respektive arrangörs webbsida.
Måndagen den 5 november. Hindås (strax utanför Göteborg). https://www.sv.se/avdelningar/sv-sjuharad/aktuellt-sv-sjuharad/tradgardsmyller/
Onsdagen den 14 november. Stockholm. Bergianska Trädgårdens Vänner arrangerar. För medlemmar i första hand. Mer information och anmälan här http://bergianskavanner.se/programpunkter/
Torsdagen den 11 april 2019. Västerås. Mer information kommer.
Välkomna!

Du gillar kanske också...